Kinesisk Akupunktur og Fysioterapi

Øreakupunktur

Øreakupunktur

Øreakupunktur har eksisteret i Kina siden 1800 tallet. “Shen Men” punktet er dog dateret endnu længere tilbage.

I 1950´erne forskede franskmanden Dr. Paul Nogier i kraften i ørets punkter. Han var uddannet ingeniør, biolog og læge. Sammen med sit team af forskere og læger, udviklede de Auriculoterapien.  I 1966 videreudviklede han metoden til Auriculo medicinen. Dr. Nogiers søn Raphael videreudvikler fortsat behandlingsformen.

Der er variationer imellem de 2 systemer – det kinesiske og det franske – men begge er baseret på, at øret er et mikrosystem, hvori hele kroppen er reflekteret.

Øreakupunkturen kan anvendes alene eller sammen med kropsakupunktur.

behandling med øreakupunktur

Med et Agiscop eller en trykpen søger man efter punkter, inden for den øre anatomiske zone, hvor problemområdet er. Der anvendes almindelige akupunkturnåle eller ASP (auricular semi permanente) nåle. De er ofte lavet af kirurgisk stål. Sidstnævnte bliver siddende nogle dage. Deres virkning kan forstærkes med den lille magnet – det kan du selv gøre imellem behandlingerne.

Hvis man arbejder med almindelige nåle i behandlingen, kan der suppleres med ørekugler. De små metal kugler sættes på enkelte relevante punkter med et lille plaster.

Du kan så selv trykke på dem og aktivere punkter imellem behandlinger.

Da øret er et mikrosystem, der afspejler hele kroppen kan man behandle stort set alle fysiske og en del psykiske tilstande via øret for eksempel:

  • fysiske problemer i kroppen og smerter
  • hormonproblemer og fertilitet
  • angst og stress

Øreakupunktur kan være et godt supplement til at komme af med et misbrug eller afhængighed.

Se endvidere NADA.